De­ne­yap Atöl­ye­le­ri­ne Yoğun İlgi

Genç­lik ve Spor Ba­kan­lı­ğı ta­ra­fın­dan geç­ti­ği­miz yıl baş­la­tı­lan ve Niğde'de de ha­ya­ta ge­çi­ri­len De­ne­ya­pA­töl­ye­le­ri'ne öğ­ren­ci­ler yoğun ilgi gös­te­ri­yor.

Niğde’de genç­le­rin tek­no­lo­ji­ye olan me­ra­kı­nın gi­de­ril­me­si için Niğde Genç­lik ve Spor İl Mü­dür­lü­ğü ta­ra­fın­dan ya­pı­lan ça­lış­ma­lar son­ra­sın­da Genç­lik ve Spor Ba­kan­lı­ğı'nın baş­lat­tı­ğı De­ne­yap Atöl­ye­si­ne öğ­ren­ci­ler­den yoğun talep gör­me­ye baş­la­dı. Ça­lış­ma­la­rı­nı ve fa­ali­yet­le­ri­ni sür­dü­ren atöl­ye­de ki son du­rum­la­rı in­ce­le­yen Genç­lik ve Spor Mü­dü­rü İlker Öt­gün­lü, genç­le­rin ça­lış­ma­la­rı­nı da ye­rin­de gördü.
Niğde Genç­lik Mer­ke­zi yet­ki­li­le­ri bu atöl­ye ça­lış­ma­sı­nın ama­cı­nı ise şöyle açık­lı­yor: “Ül­ke­mi­zin ge­liş­me­si ve her alan­da ba­ğım­sız­lı­ğı­nı güç­len­dir­me­si he­def­le­ri doğ­rul­tu­sun­da, bilim ve tek­no­lo­ji­de “Milli Tek­no­lo­ji Ham­le­si” ola­rak ta­nım­la­na­bi­lecek bü­tün­cül bir ge­li­şi­me ih­ti­yaç var­dır. Ülke öl­çe­ğin­de, top­ye­kûn ve sür­dü­rü­le­bi­lir bir atı­lı­mın ger­çek­leş­ti­ri­le­bil­me­si ise top­lu­mun bütün kat­man­la­rı­nın bu hedef doğ­rul­tu­sun­da mo­ti­vas­yon ka­zan­ma­sı ve bi­lim-tek­no­lo­ji üre­ti­min­de yet­kin­li­ğe sahip bir insan kay­na­ğı­nın oluş­tu­rul­ma­sı­na bağ­lı­dır. Ülke ge­li­şi­mi­ne yük­sek katkı sağ­la­ya­bi­lecek ye­te­nek­li öğ­ren­ci­le­rin ülke ge­ne­lin­de tes­pit edil­me­si ve bu öğ­ren­ci­le­rin ge­li­şim­le­ri için ge­rek­li des­tek­le­rin sağ­lan­ma­sı önem ta­şı­mak­ta­dır. Genç­le­rin takım ça­lış­ma­sı, ye­ni­lik­çi dü­şün­ce, proje ge­liş­tir­me odak­lı eği­tim prog­ram­la­rı ile daha üret­ken ol­ma­la­rı sağ­lan­ma­lı­dır. De­ne­yap Tek­no­lo­ji Atöl­ye­si pro­je­le­ri ye­ter­li fi­zi­ki im­kân­lar ve do­na­nım­lar sağ­la­na­rak, genç­le­rin bilim ve tek­no­lo­ji­de ye­ni­lik üre­te­bi­len ve diğer in­san­la­rı da bu doğ­rul­tu­da et­ki­le­ye­bi­len bi­rey­ler ol­ma­la­rı he­def­len­mek­te­dir” de­nil­di.

Daha Fazla Haber