Başkan Tuncay, İhraç edilmedim ben kendim istifa ettim!

Yeşilgölcük Belediye Başkanı Ramazan Tuncay, CHP’den ihraç edilmediğini, kendisinin istifa ettiğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi Niğde İl Başkanı Erhan Adem, geçtiğimiz günlerde yaptığı basın açıklamasında Yeşilgölcük Belediye Başkanı Ramazan Tuncay’ın parti tüzüğüne, hukukuna ve parti ilkelerine bağdaşmadığı için kesin ihraç sebebiyle disipline sevk edildiğini, kendisinin partiyle ilişkisinin kesildiğini söylemişti. 

KENDİM İSTİFA ETTİM!

Yeşilgölcük Belediye Başkanı Ramazan Tuncay, ihraç edilmediğini ve CHP İl Başkanı Erhan Adem’in kendisi için yaptığı açıklamadan önce noter kanalıyla istifa ettiğini söyledi. 

Başkan Tuncay, Cumhuriyet Halk Partisi ile beldesine hizmet edemediğinden dolayı istifa ettiğini belirterek, “31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Yeşilgölcük halkımızın isteği ve teveccühü ile belediye başkanı seçildim. Halka hizmet hakka hizmet anlayışıyla kasaba halkıma hizmet için çıktığım bu yolda birçok projemi gerçekleştiremedim. Partim ve partimin lideriyle ters düşmeden partimden istifa kararı aldım.

CHP Niğde İl Başkanı Sayın Erhan Âdem açıklama yapmadan önce 13.07.2023 tarihinde ben noter huzurunda partimden istifa ettim. Noterden de partime bildirimi gönderdim. Sayın Erhan Adem orada dedi ki işte aykırı hareketlerinden dolayı partinden ihraç ettik. Ben hiçbir zaman aykırı bir harekette bulunmadım. Ben beldeme bizden beklenen hizmeti veremedim bu yüzdende partimden istifa ettim” dedi.

Daha Fazla Haber