Zorlu geçen kış mevsiminin ardından havaların ısınmasıyla birlikte araç bakımının ihmal edilmemesi gerektiğine işaret eden Kızıltan, "Lastiklerin diş derinliği ve basıncı kontrol edilmeli, fren sistemleri eksiksiz çalışır durumda olmalı. Far ayarları yapılmalı, çeki halatı, reflektör ve ilk yardım seti gibi ekipmanlar araçta eksiksiz bulunmalı. Ayrıca emniyet kemeri kullanımı kesinlikle ihmal edilmemeli" ifadelerini kullandı.
"Süratten Kaçının, Yol Durumuna Dikkat Edin"
Yaz aylarında asfalt yüzeylerde oluşabilecek erimeler ve mıcır dökülmeleri nedeniyle kayma riskinin arttığını hatırlatan Başkan Kızıltan, özellikle virajlarda ve yol yapım çalışmaları olan bölgelerde hız limitlerine uyulmasının hayati önem taşıdığını söyledi.
Sürüş güvenliğini riske atabilecek davranışlardan kaçınılması gerektiğini belirten Kızıltan, "Alkollü araç kullanmayın, aşırı hız yapmayın. Gerekirse biraz geç varın ama sağlıklı varın. Unutmayalım ki trafik kurallarına uymak, sadece kendi canımızı değil, trafikteki herkesin canını korumaktır" diye konuştu.
Başkan Kızıltan, açıklamasını şu temennilerle tamamladı: "Tüm şoförlerimize kazasız, belasız ve hayırlı yolculuklar diliyorum. Trafikte sabırlı, dikkatli ve kurallara saygılı olalım. Hepimizin sevdiklerimize sağ salim kavuşması en büyük dileğimiz."